Kembangkan sayap untuk yang diamanahkan.

May 7, 2012 § Leave a comment

Si Ibu: Mama ingin mengembangkan sayap…
Anak:  tapi Mama, kami perlukan mama…Siapa nak tunjukkan kami ke jalan yang betul nanti? Kami ini kan amanah Mama. Mama nak kejar apa kembang sayap?
Si Ibu: Kadang-kadang Mama nak kejar syurga. Kadang-kadang Mama nak dapat sedikit kegembiraan dari benda dunia seperti kasut lawa, baju lawa… Oh, mama ni manusia. Manusia ni macam ni lah, kelemahan dan ujian kita.. benda. Oklah, mama tak kembangkan sayap.  sipi sipi je untuk buat mama happy…

Mengajar anak mencintai apa yang diredhai adalah suatu pengorbanan dan ianya tidak mudah tanpa ilmu dan pegangan yang kuat pada Yang Maha Esa. Moga dipermudahkan untuk kita jadi ibu yang kuat dan tabah.  InsyaAllah. Amin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Kembangkan sayap untuk yang diamanahkan. at katasyahdu.

meta

%d bloggers like this: